top of page

Testimonials

"Na drie jaar wikken en wegen (pas ik er wel tussen, ik hoef toch niet te dansen, is het wel ècht een work out)

heb ik dan eindelijk een proefles genomen. En ik ben gebleven!

Het is de highlight van mijn week. De pianomuziek in combinatie met het oefenen van een gecontroleerde houding en correcte pasjes ervaar ik als een soort mindfulness-oefening. En je hoeft niet te dansen! Maar het is ook een uitdaging: iedere keer tóch weer zwaarder dan verwacht. Met professionele, klassieke begeleiding en een fijne groep. Iedereen gaat serieus, maar wel met een glimlach, keihard aan de slag. Heerlijk!"
 ~
Christine

"Ik ben ruim een jaar geleden gestart met Ballet Barre nadat ik alsnog mijn meisjesdroom wilde volgen en de balletlessen wilde gaan volgen die mij als kind werden verboden vanwege een rugafwijking. Ik ben eerst begonnen met een half jaar balletles volgen bij een traditionele balletschool. Hier knapte ik al snel af op het moeten onthouden van pasjes, de focus op mijn outfit en het instuderen van een dans. Dat gaf mij veel stress en ging ten koste van mijn plezier. Via via kwam ik bij Ballet Barre.

 

Na een proefles was ik direct verkocht! Ballet Barre is de enige sport waar ik vrijwillig en met plezier naar toe ga. Ik probeer al jaren andere sporten maar raak altijd snel verveeld of ga er tegenop zien. Het fijne aan ballet barre is dat ik uit mijn hoofd ga en meer in mijn lichaam kom. Ik hoef niet na te denken over ingewikkelde pasjes, ik hoef mij geen zorgen te maken over hoe ik het doe of hoe ik eruit zie, ik hoef alleen de muziek te volgen en de beweging die daar logischerwijs bij hoort. De muziek is betoverend en de docenten zijn heel kundig en persoonlijk in het contact. De lessen bieden mij  in mijn drukke leven als moeder van drie kinderen, die daarnaast ook druk is met een carriere en opleiding, een bijna meditatief moment in de week.  Ik kom door de beweging, de focus en de balans weer dichterbij mijzelf en voel mijn lichaam van binnenuit sterker worden. Dat voelt iedere week opnieuw als een kado aan mijzelf.

 

Tot slot vind ik het heel bevrijdend om te voelen dat ik niet vast zit aan een vervelend abonnement of vaste lesuren waar ik word verwacht. De lessen worden op verschillende momenten in de week gegeven en je schrijft je in op de lessen die jou die week uitkomen. Je betaalt alleen voor wat je doet en dat geeft mij een 'vrij'  gevoel. Ook het idee dat ik gewoon weer kan invoegen als ik een paar weken niet ben geweest en dat dat dan geen probleem is, vind ik fijn. Kortom: ik kan ballet barre iedereen aanraden!''
 ~

 Janneke 

"Via een vriendin ben ik bij BalletBarreWorkouts terechtgekomen. We spraken over wat we vroeger aan sport deden en het bleek dat zij professioneel had geturnd en ik gedanst bij het kc* in den haag.  Wat bleek...nooit hadden we meer een sport gevonden die ons echt kon interesseren. Door een rugblessure heb ik helaas mijn vroege danscarrière moeten stoppen en ik ben toen heel abrupt gestopt. Nu 25 jaar later heb ik mijn oude liefde weer teruggevonden in de lessen bij balletbarreworkout!

Ik had niet gedacht dat ik het nog kon, maar alles doet het nog en de techniek is ook nog aanwezig, alhoewel ik nog wel een beetje stijfjes ben. Het leuke aan de lessen is dat je het met eigen leeftijdgenoten doet (35+) en je dus niet tussen de tieners staat. Dat heeft mij er namelijk altijd van weerhouden om een balletschool op te zoeken. De lessen zijn voor elk niveau geschikt en worden gegeven door erg leuke, gemotiveerde en klassiekgeschoolde docenten.

 

De muziek, de uitgedraaide en gestrekte voeten, de sierlijkheid in combinatie met een pittige workout..... I love it!! Ik ben erg blij met dit concept en hoop er nog lang van te kunnen genieten."

 ~

 Emilie 

*koninklijk conservatorium

"Mijn vriendinnen gaven mij deze tip omdat ik op zoek was naar een work out waarbij lenigheid en houding centraal staan. Ik heb nooit aan ballet gedaan dus ik was erg benieuwd of het wat voor mij zou zijn. Na de eerste les was ik direct enthousiast! Het is een echte work out gecombineerd met ballet, wat ontzettend leuk is om te leren onder de persoonlijke begeleiding die ballet barre workouts biedt. Een ware verademing in vergelijking met alle eerdere groepslessen die ik ooit heb gevolgd en voor het eerst een work out waar ik iedere week met heel veel plezier naar toe ga!" 

 ~

Marthe 

"In mijn jonge jaren heb ik veel balletlessen gevolgd en zelfs een tijdje overwogen om er mijn werk van te maken. Uiteindelijk ben ik een andere kant op gegaan. Bij de keuze van een ander leven gaat uiteraard ook je mogelijkheid tot het volgen van balletlessen achteruit. Ik was na een aantal jaren dan ook mijn spiercapaciteit in combinatie met bijpassend gewicht kwijt, en de wekelijkse balletlessen leken op den duur meer blessures dan plezier op te leveren. Vandaar dat ik uiteindelijk ben overgestapt naar reguliere sportlessen, en mijn sporturen springend en trekkend aan gewichten op heftige muziek met bijpassend volume van een instructeur, ben gaan doorbrengen.

Voor mijzelf had ik geaccepteerd nooit meer het plezier in ballet te ervaren zoals ik het vroeger ervoer. Totdat mijn moeder tegen een flyer van Ballet Barre Workouts aan liep bij de Sierkan. Aangestoken door de herkenbare tekst op de website plande ik enthousiast een proefles bij Ballet Barre Workouts in. De proefles voelde nog ietwat onwennig, mijn lijf werkte niet mee en het voelde vreemd om na zo'n lange tijd weer in een balletzaal te zijn. Sinds drie lessen ben ik echter volledig hooked. Het zijn heerlijke lessen van goede en zeer prettige docenten. Ik kan weer genieten van de klassieke muziek en bijbehorende bewegingen, en dit in een dusdanige vorm zonder dat ik (op de goede spierpijn na natuurlijk ;-)) hierna last heb van mijn lijf. Ballet Barre Workouts is voor mij echt een uitkomst! Geen geforceerd gespring of gehijs meer aan gewichten op heftige muziek, maar in een vorm passend bij mijn huidige leven en lijf weer in staat zijn tot het beoefenen van de sport waar ik op vierjarige leeftijd verliefd op ben geworden. Echt een aanrader!" 

 ~

"Vroeger heb ik veel aan ballet gedaan en genoot er altijd enorm van. Ik had een Canadese balletjuf en live pianomuziek ter begeleiding, dat zijn dierbare herinneringen. Ik dacht dat het bij fijne herinneringen moest blijven.Ik mocht een keer voordansen voor een of andere commissie uit Canada, via mijn juf geregeld, die ging beoordelen of ik naar de volgende graad mocht. Maar het noodlot sloeg toe: net die dag werd ik ziek en moest met hoge koorts afzeggen. Ze besloot dat ik desondanks toch door mocht. Dat bleek echter geen goede zet. Ik kwam in een groep met oudere meisjes waar ik me niet bij thuisvoelde, ook omdat ik een spichtig ding was, dat lichamelijk nog wat achterliep.

Hierdoor was de lol eraf en besloot ik veel te snel om te stoppen met ballet. 

Daarna vele dansstijlen en lessen uitgeprobeerd maar niets haalde het bij het plezier dat ik schepte uit klassiek ballet. Balletlessen leken me sowieso niet haalbaar voor een vrouw van 40+ en het was al veel te lang geleden dat ik lessen had om ergens bij aan te haken dacht ik. Bovendien dacht ik dat een strak balletpakje en vleeskleurige panty nog steeds de vereiste outfit zou zijn. Ik zag mezelf ook niet in voorstellingen rondhupsen. De laatste keer was ik een mossel in Alice in Wonderland. Dat was zeker niet voor herhaling vatbaar, zo’n 30 jaar na dato. 

 

Totdat ik de lessen van Ballet Barre Workout tegenkwam. Alle twijfels overwonnen en toch een keer een proefles meegedaan.

Ik was meteen verkocht: geen gehups, geen tutu’s en geen voorstellingen, wel mede-lotgenoten die genieten van het streven naar zo goed mogelijk onmogelijke houdingen en oefeningen te doen op klassieke muziek onder begeleiding van superfijne en professionele docenten. Heerlijk ontspannen en toch ook ongelofelijk inspannend. Een cadeau voor lichaam en geest. Wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk toch heb aangedurfd. 

 ~

Mijke

"De flyer van de barre workout die ik ergens had opgepakt sprak me direct aan en toch heeft het nog bijna een jaar geduurd totdat ik voor het eerst naar een proefles durfde te gaan - als 50+ en sinds jaren geen klassieke dans meer gedaan hebbende, was ik onzeker of het wel goed zou uitkomen. Daarvoor was ik al een keer voor lessen in een yoga school en later nog in een sport school  - barre workout is daar een soort aerobic en zeker niet wat ik had verwacht en waar ik op zoek naar was. 

Ik vond mijzelf dan ook dapper; de training begon om 9.30h op Zondag ochtend (eigenlijk te vroeg!) - en toch was ik op eens verslaafd ; ) leuke locatie, vriendelijke 'collega's', uitstekende lerares. . . - ik vind het een prachtig combinatie van training, techniek, coordinatie en concentratie - en gewoon van de muziek en beweging genieten. Graag zou ik vaker willen gaan. . .!"

 ~

 reg 

"Als klein meisje ben ik begonnen met ballet en dat zo lang gedaan tot de lessen fysiek te zwaar voor mij werden. Om toch tegemoet te komen aan mijn behoefte aan beweging ben ik met grote schroom naar  de sportschool gegaan, ben ik begonnen met pilates en yoga en had daar veel plezier in. Toen ik las over Ballet Barre Workouts werd ik nieuwsgierig en hoopte zo dat er voor mij “nog een beetje ballet” in zat...

Ik twijfelde wel. Zou het op mijn leeftijd niet raar zijn? Zou ik nog mee kunnen komen?

De eerste les verraste me! Zulke leuke leerlingen en een fijne sfeer! Een docent die me serieus neemt, aanwijzingen en complimentjes geeft. Wel enorme spierpijn, vooral die eerste keer.

Nu, na een half jaar, ga ik met veel enthousiasme en zelfvertrouwen naar de lessen. Ik vind dat ik nog vooruit ga ook!"    

 ~

Marijke 

"Ik ben begonnen zoals elk meisje dat graag op ballet wou, op je 6e naar klassiek ballet. Roze was mijn favoriete kleur en natuurlijk wou ik prima ballerina worden. Helaas is mijn fysiek er niet voor en werd die droom al snel door mijn balletjuf de kop ingedrukt: te dik. Ik bleef tot mijn 12e op ballet, net voor het moment dat ik op spitzen mocht dansen. Na 17 jaar ben ik weer teruggegaan op ballet. Na 4 jaar merkte ik dat mijn lichaam niet meer meekon met de advanced classes, vaak het enige level voor volwassen vrouwen. Dus weer een paar jaar gestopt (nu iets korter). Toen ik las over de ‘fitnesshit’ uit Amerika: Ballet Barre. Ik ben direct gaan zoeken en kwam uit bij Ballet Barre Workout. Zou het daadwerkelijk weer het dansplezier kunnen terugbrengen…

 

Zoals de testimonials van de andere vrouwen niets kan ballet vervangen, zeker niet als het je eerste (sport)liefde was. Bij Ballet Barre voelde ik mij gelijk op mijn plek, prettige groep dames en vriendelijke kundige leraressen, niet te tuttig. Ik kan zelf bepalen hoe zwaar ik de les voor mijzelf maak, iedereen is er om op haar eigen niveau aan ballet te doen, een liefde de we met elkaar delen. Je staat met gelijkgestemden, we zijn allemaal boven de 35 jaar met veel of weinig ervaring. We willen met elkaar een fijne les hebben, ballet barre oefeningen en een zware workout doen, waardoor je weer voldaan naar huis kan.

 

Ik kijk uit naar elke les en volg die met enorm veel plezier, zoals ik vroeger deed toen ik 6 was. Ik ben heel dankbaar dat ik elke les weer dat balletgevoel terugkrijg."

 ~

Daicka 

"Vanaf de allereerste les doe ik mee met de lessen van Ballet Barre Workouts en een (meisjes)droom is uitgekomen. Want vroeger wilde ik namelijk héél graag op ballet. Destijds waren de middelen er niet voor, maar was ik zielsgelukkig met de oude balletkleding en -schoentjes van mijn beste vriendinnetje dat wel op ballet zat. Voor de spiegel waande ik mij een ballerina, deed ik eindeloos alle posities aan het trapje van mijn hoogslaper en die felbegeerde tutu fantaseerde ik er voor het gemak maar bij. Kleine meisjes worden groot en balletdromen verdwenen naar de achtergrond, maar foto’s van (roze!) spitzen en maillots doen mijn hart tot op de dag van vandaag sneller kloppen.

En toen begon mijn vriendin Sandra met Ballet Barre Workouts, waar geweldige balletdocenten een heerlijke workout verzorgen op basis van klassieke ballettechniek. Bedoeld voor mensen van mijn leeftijd, zowel met als zonder danservaring.
 

En dan komt het zomaar ineens op je pad, de mogelijkheid tot ballet! En toen bleek dat ik toch een drempel over moest. Ik kon vooral allemaal bezwaren bedenken (te dik, te oud, te lomp, te stijf), die ook nog ’s lacherig door sommigen in mijn omgeving onderschreven werden, maar toch, Ballet Barre Workouts leek me op het (onelegante) lijf geschreven. Dus de stoute sokken aangetrokken en meegedaan met een introductieles en sindsdien ben ik verkocht! Veel van mijn bezwaren bleken niet terecht en inmiddels ben ik de meer dan trotse bezitster van roze balletschoentjes, krijg ik complimentjes over mijn voeten en uitdraai en word ik achter de broek (legging) gezeten vanwege mijn gesmokkel met de grand plié.

Mijn meest favoriete workoutmoment is de zondagochtend. Deze les start om 11.00 uur en dat blijkt voor dit nachtdier een perfect tijdstip. Met een grote beker thee en fijne zondagochtendplaatjes op de radio rijd ik naar de geweldige locatie Grote Pyr. Aldaar duiken we met de gezellige groep op onze matjes voor een warming up met aansluitend pittige grondoefeningen, waarna we verder gaan aan de barre, dit alles ondersteund door prachtige klassieke muziek. Kan je Lazy Sunday Afternoon beter beginnen?

 

De lessen op zaterdag zijn ook erg fijn, maar een uurtje vroeger, dus voor mij altijd even slikken als de wekker gaat. Maar zowel zaterdag als zondag, ik ga iedere keer weer ontspannen en voldaan naar huis en blijkt een uur te kort en de week die volgt tot de volgende les te lang." 

 ~

bottom of page